VRSTE OSVEŽIVAČA PROSTORIJA (pasivni i ultrazvučni difuzeri) | Oleum

VRSTE OSVEŽIVAČA PROSTORIJA (pasivni i ultrazvučni difuzeri)

Na tržištima širom sveta postoje više vrsta difuzera, a oni se dele na klasične (uglavnom pasivne) I ultrazvučne difuzere. 

Kada kažemo pasivni difuzeri, retko ko jasno zna o kakvom se proizvodu radi i kako on funkcioniše. Pa hajde da to pojasnimo. 

Pasivni difuzeri su uređaji za čiji rad nije potrebno imati struju, vodu ili baterije. Rade potpuno samostalno, postojanjem u prostoru, bez ikakvog “pogona”. Naravno, moraju biti od odabranih materijala posebno datim toj svrsi i nameni. U naše, slučaju u pitanju je posebno odabran vulkanski kamen koji je nosilac eteričnih ulja i sa kojeg se emituje miris u prostor u kojem se difuzer (osveživač) nalazi. Baza u kojoj se nalazi vulkansko kamenje je izrađene od najkvalitetnijeg orahovog drveta i tretirana je mineralnim prirodnim uljima za zaštitu i dugovečnost. Dakle, naš pasivni difuzer je apsolutno bezbedan proizvod koji biraju oni koji žele zdravu i bezbednu opciju za svoj dom ili kancelariju, a opet da ne žrtvuju izbor premijum kvaliteta i estetike. 
U našoj ponudi možemo da ponudimo potpuno inovativan osveživač prostora MAJA, a ime smo mu dali jer je izrađen od materijala koje nam sama priroda daje. Maja – po starorimskoj boginji šuma, prirode, zemlje..


Kako pasivni difuzer MAJA radi? 

Naš pasivni difuzer MAJA radI tako što se nanosi eterično ulje na vulkanski kamen, u dozi od 20ak kapi. Miris odabranih eteričnih ulja će se danima širiti u prostorijama. Kada miris umine, postupak se ponavlja. 
Ako se poželi pojačana efektivnost (što bi značilo vrlo intenzivan miris), vulkansko kamenje se može zagrejati na suncu ili na nekom grejnom telu, npr. u rerni. 
MAJA nema rok trajanja, a pritom je i dekor svakog enterijera. 
Efektivno pokriva do 20 kvadratnih metara prostora jer nije velike zapremine. MAJA difuzer ne može da se pokvari, tako da praktično obezbeđuje konstantno zadovoljstvo u radu. 

Prednosti:

-    Bez roka trajanja
-    Ne kvari se
-    U prostoriji se miris oseća danima
-    Od potpuno prirodnih, zdravih i bezbednih materijala

Mane: 
-    Jedan uređaj ne pokriva velike kvadrature
-    Miris jedne vrste eteričnog ulja mora da prirodno umine da bi se promenio nekom drugom vrstom 


Pored pasivnih difuzera, postoje i ultrazvučni difuzeri, a evo i kako oni funkcionišu. 

Za razliku od pasivnih difuzera, kojih nismo imali prilike da vidimo na našem tržištu, ultrazvučni difuzeri su već par godina aktuelni kao izbor osveživača prostorija. Prilično su rasprostranjeni i dostupni za kupovinu. Mogu se pronaći u različitim dekor prodavnicama ili drogerijama. 

Kako oni funkcionišu? 

Ultrazvučni difuzeri su uređaji izrađeni  uglavnom od plastike ili stakla. Rade na vodu, struju ili baterije, uz eterična ulja. Eterična ulja se dodaju u vodu difuzera i kada se uređaj uključi, emituje vodenu paru ili maglicu u kojoj se nalaze eterična ulja koja se putem maglice emituju u prostor i ispunjavaju ga mirisima. Međutim, za razliku od pasivnog difuzera, osetno emitovanje mirisa ultrazvučnim difuzerima je svega par sati. 
Sa druge strane, pojedini ljudi vole maglicu koju oni emituju pa to može biti interesantna stavka u vezi njih. 
Sa druge strane, ultrazvučni difuzeri su kvarljivi samim tim što su uređaji koji rade na struju ili baterije, a na našem tržištu je servisiranje takvih uređaja praktično nemoguće jer je sama priroda proizvoda nepoznata serviserima. Pritom, povoljnije je zameniti proizvod nego ga popravljati, zato treba voditi računa o garancijama pri kupovini istih. 

Prednosti: 

-    Ispuštaju prijatnu maglicu koja estetski fino izgleda
-    Svako novo korišćenje difuzera je mogućnost korišćenja druge vrste eteričnog ulja
-    
Mane
-    Imaju rok trajanja
-    Kvare se jer rade na struju ili baterije
-    Efektivnost mirisa u prostoriji je do par sati
-    Izrađeni od plastike ili stakla pa treba biti posebno oprezan kod korišćenja, naročito od strane dece


Izbor osveživača prostorija je na kraju svakako na korisnicima, važno je imati znanja i edukovati se pa je donošenje odluke samim tim olakšano.

Nadamo se da vam je  ovaj članak pomogao i olakšao izbor vašeg osveživača, za svaki mirisniji dan

Trenutno nema komentara

Slični članci

15.
Nov.
2023.
Blog
Na tržištu postoji veliki broj osveživača prostorija, automobila i sl. Međutim, da li se zapitamo koliko su standardni osveživači koje kupujemo u prod...
13.
Nov.
2023.
Blog
10.
Nov.
2023.
Blog
Nas dve smo dugogodišnji svedoci i zaljubljenici blagotvornosti prirode, a konzumiramo je i putem eteričnih ulja vrlo često, mnogo godina unazad ogrom...